Lounaistuulta Peruspolitiikkaa Turusta

Ympäristönsuojelija luonnostaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho veti täydet pisteet kotiin eilisessä MTK:n ja Maaseuden tulevaisuuden järjestämässä ilmastopaneelissa. Jussin rauhallinen, looginen, realistinen ja äänestäjille ymmärrettävä argumentointi jättää varjoonsa monet muut merkillisissä sfääreissä pyörivät lausunnot, joita poliittiset päättäjät ilmastokeskustelussa nykyään viljelevät.

Ilmastonmuutosdebatissa omituisinta on se, että pientä, pohjoista, aina hyvin vahvasti luonnon kanssa tasapainossa elänyttä kansaa syyllistetään jostain, joka kovin vähän on meidän aikaansaamaamme ja johon kovin vähän voimme vaikuttaa, vaikka parhaamme teemmekin.

Tavallisten suomalaisten arkielämän rajoittaminen ja heidän uhkailemisensa uusilla veroilla siksi, että heidän on yksinkertaisesti jossain asuttava ja jotenkin liikuttava on ajattelematonta eikä pelasta maapalloa. Kaikenlainen ilmastopanikointi ja "tiedostavien ilmastoahdistuksesta kärsivien yliopistovihreiden terapiaryhmät" ovat silkkaa muotipuuhastelua. Faktat ja ymmärrys ovat hukassa kun samat ihmiset vaativat Brasiliasta asti kuljetettua soijaa ravinnokseen. 

Päästöistä huolehdimme varmasti paremmin kuin monessa muussa teollistuneessa maassa ja ilmastotalkoista on turha puhua jos kaikki  supersaastuttajat eivät talkoisiin osallistu. Sähköautoista voimme haaveilla ja ponnistella niiden lisäämiseksi, mutta minä kaipaisin jo lentävää autoa! Sellainenhan pitäisi ollakin mikäli "Back to the future" - leffan kakkososaan olisi ollut luottamista (nuorempi polvi ei edes tiedä, mistä puhun).

Ajatelkaa, mistä löydätte läntisen teollisuusmaan, jonka asukkaat halajavat viettää kesälomiaan korvessa yksinkertaisessa asumuksessa ilman viemäröintiä ja jopa ilman sähköä. Mistä löydätte kansan, joka vuonna 2019 on edelleen metsästäjä-keräilijä, istuu kalassa, poimii marjoja ja sieniä ja pitää halkojen hakkaamista rentouttavana vapaa-ajanviettotapana. Mistä löydätte kansan joka erittelee joka päivä roskansa ja maan, missä on näin pitkälle kehitetty yksityistalouksien ja yritysten jätehuolto ja kierrätyskeskusten verkosto. Niinpä.

Olemme ihan hyviä. Olemme ympäristönsuojelijoita luonnostamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset